2024. április 23. kedd
 
 
PDF Nyomtatás E-mail

2016. május 11. Országfutás   /Regisztráció a lenti leírásban található elérhetőségeken/

 

A rendezvény célja:

A Budapestről induló Toborzó Országfutás 2016 elnevezésű rendezvényt a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (a továbbiakban: MH HKNYP) szervezi.

A rendezvény célja: a katonai hivatás népszerűsítése, katonai toborzó rendezvények megtartása a futás útvonalán több településen, ezáltal a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának erősítése.

A szervezők a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutással, a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért. A futás során érintett településeken a helyi iskolák és intézmények bevonásával – a település létszámával arányosan – „mozgósítjuk” a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a katonákhoz, és együtt fussanak velük az adott településen, hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát.

A rendezvény programja

Az országfutás 2016. április 13-án Budapestről, a Budapesti Honvéd Sportegyesület területéről indul, majd a váltó önállóan halad tovább a tervezett útvonalon. Az érintett településeken a helységjelző táblánál csatlakozik a lakosság a váltó tagjaihoz, és együtt érkeznek a település központjába. A helyi polgármester a váltók stafétabotjára díszszalagot köt a rendezvényen való részvételük emlékére, ezzel is támogatva a kezdeményezést. Ezt követően közös futással hagyják el a települést a kivezető úton, a település végét jelző tábláig, ahonnan az MH HKNYP futója újra egyedül fut a következő településig. A program keretében a fő céloknak megfelelően – megyénként, az érintett települések közül 1-2 helyszínen kiemelt rendezvény szervezésével – katonai toborzást, katonai megemlékezéseket tartanak az MH HKNYP munkatársai.

Részvétel a rendezvényen

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz szükséges alapadatok (név, szervezet, elérhetőség) megadása mellett a vállalt távolságot is kérjük szíveskedjenek megadni. Az MH HKNYP állományához csatlakozók jelentkezésüket a futás helye szerinti területileg illetékes, megyeszékhelyeken található központoknál/irodáknál tudják leadni elektronikus úton (elérhetőség: www.hadkiegeszites.hu/toborzoirodak weboldalon található).

 

Módosítás dátuma: 2016. április 18. hétfő, 17:28