2024. március 29. péntek
 
 
2021. október 6. Pápa térségi hadgyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huDel.icio.usTwitterJP-Bookmark
2021. október 06. szerda, 10:27

 2021. október 6. Pápa térségi hadgyakorlat

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak három héten át a Dunántúlon. Emiatt több település térségében -így Téten is- jelentős hanghatásokra lehet számítani.

Jelentős hang- és füsthatással járó kiképzési feladatot hajtanak végre többek között, október 6-án, szerdán, tervezetten 12:00 és 18:00 óra között Tét, Felpéc, Gyömöre és Győrszemere térségében.

A jelenleg a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtéren zajló, nemzetközi harcászati oktató kiképzéshez kapcsolódóan az érintett térségekben a közutakon katonai konvojra, valamint alacsony magasságban repülő helikopterekre kell számítani. A feladatok végrehajtása jelentős hanghatással és 100 méteres magasságig füsthatással jár.


A Honvédelmi Minisztérium (HM) közölte: október 22-ig a Magyar Honvédség (MH) Pápa BázisrepülÅ‘tér nemzetközi kiképzésnek ad otthont.


A harcászati oktató kiképzés során helikopterek és harcászati repülÅ‘gépek Pápa, Kenyeri repülÅ‘tér és Siófok-Kiliti repülÅ‘tér térsége felett, továbbá az MH Bakony HarckiképzÅ‘ Központ gyakorló- és lÅ‘tereinek területein alacsony magasságban, hajtanak végre feladatokat. Az érintett településeken hétköznapokon a nappali órákban jelentÅ‘s hanghatásra kell számítani – hívták fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehetÅ‘ legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

 

Módosítás dátuma: 2021. október 06. szerda, 10:51
 
FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkLinkter.huvipstart.huMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huDel.icio.usTwitterJP-Bookmark